javeel

Massaaž

Kui meie keha valutab, siis annab ta meile meeleheitlikult märku, et midagi tuleb muuta. Aga vahel võib valu olla nii tugev, et on võimatu hakata otsima põhjuseid. Siis oleks mõistlik sümptomeid esmalt leevendada või ka eemaldada, et siis ilma valuta keskenduda sellele mis on selle valu põhjustajaks. Oluline on siiski jätta meelde, et kui põhjustega ei tegele, tulevad probleemid tagasi ja muutuvad kroonilisteks.

Jah, meie mõtted mõjutavad meie keha. Aga usun ka seda, et kuigi meie mõtted mõjutavad meie keha , toimib siiski ka vastupidine mõjutamine. Kui meie füüsiline keha on tasakaalus ja energiad liiguvad vabalt, siis tuleme paremini toime elu keerulisemate väljakutsetega. Peame me ju iseenesest mõistetavaks käia hoolduses oma autoga, et see meid teele ei jätaks. Ja kui jätab, siis auto lihtsalt ostame uue, aga meie füüsiline keha on meil selles elus üks ja ainus. Seda enam peaksime hoolt kandma, et see toimiks ja toetaks meid meie elu õppetunde omandades.

 Ja väga hea võimalus toetada oma keha on massaaž.

Klassikaline massaaž 

 Klassikaline massaaž on kõige traditsioonilisem ja levinum massaažiliik, mis baseerub rootsi massaažil. Vastavalt kliendi soovile ja vajadustele võib teha nii kogu keha massaaži kui ka lokaalselt. Massaaži tulemusel suureneb organismi vastupanuvõime haigustele. Massaaž mõjub lõõgastavalt nii vaimse kui ka füüsilise ülepinge korral. Massaaži peaeesmärk on parandada kudede hapnikuga varustatust ja eemaldada organismist toksiine, seega kiirendada ainevahetust, taastada kaotsiläinud energiat, korrigeerida lihastoonust, vähendada pea-ja lihasvalusid. Toime on vastavalt kasutatud võtetele kas lõõgastav või toonust tõstev. Klassikalise massaaži tehnikad sisaldavad endas silitamisi, naha ja naha-aluskoe hõõrumisi, lihaste muljumist, vibratsiooni ja erinevaid kergeid löögilisi võtteid. Peale massaaži on soovitav juua ravimteed või mineraalvett.

Tai massaaž

Tai massaaž on rahulik, hingamise rütmis teostatav massaaž, mis mõjub hästi  füüsilisele kehale  ja vabastab ka vaimsest pingest.  Massaaži tehnika koosneb venitusharjutustest, mis sarnanevad joogale (sealt tuli nimetus tai jooga massaaž), akupressuurist ning tööst keha energeetiliste liinidega, mis vastavalt hiina meditsiinile lähevad läbi kogu inimese keha. Keha energeetilistel liinidel asuvate punktide vajutamise metoodika lubab vabaneda teatud blokkidest ja tagab energia vaba voolu keha energeetilistel liinidel (meridiaanidel). See lubab organismil vabaneda liigsest vedelikust, toksiinidest, normaliseerida vere- ja lümfiringlust.
Tai massaaži kasutatakse lihaste, liigeste, peavalu vaigistamiseks, liigeste ja selgroo liikuvuse ja paindlikkuse suurendamiseks, lihaste toonuse tõstmiseks, seedimise probleemide kõrvaldamiseks, stressi ja unetuse raviks, närvisüsteemi tugevdamiseks, üldiseks organismi puhastuseks, kõikide siseorganite töö stimuleerimiseks ja palju muud.
Traditsioonilise tai massaaži seansi läbiviimisel on kliendil seljas mugav riietus. Massaaž viiakse läbi põrandal.

Enne massaaži:

  • Enne massaaži algust tuleb massööri kindlasti teavitada kõikidest teada olevatest haigustest ja/või füüsilistest piirangutest
  • Ei ole soovitav süüa

Peale massaaži:

  • On kasulik tarbida tavapärasest rohkem vedelikku, et aidata kaasa jääkainete eraldumisele organismist

Vastunäidustused Tai massaažile:

  • põletikulised nahahaigused
  • kroonilised nahahaigused
  • liigeste ja kõõluste põletikud
  • põletikulised seisundid organismis
  • palavikuga kulgevad haigused
  • traumad - luumurrud, lihasetraumad, nihestused
  • osteoporoos
  • kunstliigesed
  • südame-veresoonkonna haigused, kõrge vererõhk
  • uimasti- või alkoholijoove
  • veenilaiendid, tromboosioht
  • vähk
  • rasedus (kui on diagnoositud raseduse katkemise oht)
  • operatsioonid (seljaoperatsioonist peab olema möödunud vähemalt 1 aasta, kõhupiirkonna operatsioonist vähemalt 2 aastat)
  • selgroo haigused

Meemassaaž 

 Meemassaaž on pärit Tiibetist. 

Meemassaaž mõjub inimesele kahel tasandil - füüsilisel ja energeetilisel.

Füüsilisel tasandil - parandab vereringlust nahas ning selle aluskoes, annab organismile vajalikke bioaktiivseid aineid ning adsorbeerib toksilisi jääkaineid, soodustades nende väljutamist organismist. Ergutab lümfisüsteemi ning soodustab naha loomulikku puhastumist. Nahk muutub elastseks ja siidiseks ning pinguldub. Stimuleerib erinevate kudede ja organite toimimist, mille tulemusena paraneb kogu organismi seisund. 

Energeetilisel tasandil - toimib eeskätt eeterkehale, mille korrastamine aitab kaasa füüsilise keha tervenemisele. Mett kasutatakse "kleepainena", mille abil eemaldatakse saastunud energiat. Selle tegevuse toimel puhastuvad energiakanalid ning taastub energia vaba kulgemine. 

Meemassaaži tehakse esmalt seljale. Võib teha ka tervele kehale. Meemassaaž on efektiivne külmetuse, närvi-, liigese-ja lihasvalude,aga ka vaimse pinge ja stressi puhul.Võib kasutada ka tselluliidi vastase ravi ühe osana. Protseduuril kasutatakse naturaalset mett. Läbi naha jõuavad organismi ka mee tuntud tervendavad  toimed.

Kahjuks ei sobi antud massaaž  mee allergikutele ega tiheda karvkattega inimestele. Masseeritav peab olema puhas ja kreemitamata.

Hiina massaaž Tui Na

See massaažiliik ei mõjuta mitte ainult lihaseid ja liigeseid, vaid ka palju sügavamat tasandit. See mõjutab eluenergiavoogu kehas. Tui Na avaldab survet meridiaanidele ja nendel asuvatele punktidele, mõjutades energia vaba ja ühtlast voolamist läbi kogu keha.

Tui Na on efektiivne lihase-ja liigesevalude puhul ja nagu kõik massaažiliigid aitab lõõgastuda ja suurendab heaolutunnet.

Seansile tulles peaks klient riietuma mugavalt, sest masseeritakse läbi riiete ja õli ei kasutata.

Tui Na ei sobi:

  • Isikutele, kes põevad rasket südamehaigust
  • Osteoporoosi põdevatele inimestele
  • Kunstliigeste korral
  • Põletikulise ja vigastatud naha korral 

javeel